Einduitslag NK Bonaken 2016:

design P. Hagenaar
Nederlandse Kampioenschappen Bonaken
Dorpsstraat 30 . 2451AR Leimuiden
tel: 0172 508188

Einduitslag NK Bonaken 2016:

standNaamWoonplaatspunten
   1         Ronald Struik    Koudekerk a/d Rijn   82
   2     Arnold van Bruggen          Aalsmeer   81
   3         Ton van Daal           Baarn   77

   4

12de


        Arno v/d Zwet

     Agnes van Berkel

   Roelofarendsveen

   Roelofarendsveen

   80

   72

Ronald Struik uit Koudekerk aan den Rijn Nederlands Kampioen Bonaken:

 Leimuiden ? Ronald Struik uit Koudekerk aan den Rijn is Nederlands kampioen Bonaken geworden.  In een spannende finale zegevierde Struik zaterdag over Arnold van Bruggen uit Aalsmeer die tweede werd, Ton van Daal uit Baarn (derde) en Arno van der Zwet uit Roelofarendsveen (vierde). De hoogst genoteerde vrouw was Agnes van Berkel uit Roelofarendsveen, ze werd 12e.

 Het zeventiende NK Bonaken is afgelopen zaterdag 5 november gehouden bij Café Keijzer in Leimuiden. Het NK telde dit jaar 100 deelnemers uit heel Nederland. Het was een NK met een bijzonder tintje. Marcel van Bruggen van de organiserende Stichting Bonaken Nederland kon namelijk bekend maken dat het kaartspel Bonaken bij het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed is voorgedragen voor de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. De stichting heeft het spel voorgedragen om er zeker van te zijn dat de spelregels ? de ziel van het spel - tot in lengte van jaren gekoesterd, beschermd en geconserveerd worden.

,,Alleen al bij Café Keijzer in Leimuiden wordt al 100 jaar gebonaakt, en misschien wel veel langer. We zijn het de generaties die ons voor gingen verschuldigd deze prachtige traditie in ere te houden maar ook gaandeweg over te dragen aan volgende generaties. De erkenning van bonaken als immaterieel cultureel erfgoed zou een geweldig steuntje in de rug zijn,?? aldus Wim Buskermolen, de voorzitter van de Stichting Bonaken Nederland.

Voor de volledige Uitslag NK Bonaken 2016  klik dan op het Bonaken logo rechts boven.