NK Bonaken 2014

design P. Hagenaar
Nederlandse Kampioenschappen Bonaken
Dorpsstraat 30 . 2451AR Leimuiden
tel: 0172 508188

NK Bonaken 2014

Einduitslag NK Bonaken 2014

Stand     Naam Woonplaats Punten
  1 Daan van Vliet  Leimuiden    81
  2 Koen Straathof  Oude Wetering      82
  3 Willem Roggeveen  Alphen a/d Rijn    80
  4 André Verhoef  de Kwakel    82

Daan van Vliet uit Leimuiden voor de tweede maal Nederlands Kampioen Bonaken

Leimuiden ? Daan van Vliet uit Leimuiden is voor de tweede keer in de geschiedenis Nederlands kampioen Bonaken geworden. In 2006 veroverde hij de titel ook al. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een deelnemer het NK twee maal wint. In een spannende finale zegevierde Van Vliet zaterdag over Koen Straathof uit Oude Wetering die tweede werd, Willem Roggeveen uit Alphen aan den Rijn (derde) en Dré Verhoef uit De Kwakel (vierde).

Het vijfiende NK Bonaken is afgelopen zaterdag 1 november gehouden bij Café Keijzer in Leimuiden. Het NK telde dit jaar 108 deelnemers uit heel Nederland. In verband met het derde lustrum was het prijzengeld eenmalig fors verhoogd. Verder had de organiserende Stichting Bonaken Nederland besloten een weekeinde Parijs voor twee personen ter waarde van 500 euro beschikbaar te stellen indien het NK een vrouwelijke kampioen zou opleveren. Dat gebeurde niet. In tegenstelling tot voorgaande jaren haalde geen enkele vrouwelijke deelneemster de finale. De hoogst genoteerde vrouw was Agnes van Berkel uit Roelofarendsveen, ze werd 18e.

Evenals de voorgaande edities was Partycentrum Keijzer aan de Dorpsstraat 30 in Leimuiden het strijdtoneel voor het kaartfestijn. Keijzer is sinds 1850 het Mekka van de Bonakensport in Holland. De deelnemers streden natuurlijk allemaal voor de nationale titel en de bijbehorende trofee plus medaille, een geldprijs, het Wilhelmus en een kistje vers gerookte paling; beschikbaar gesteld door hoofdsponsor G. Eveleens.

Voor de gehele stand klikt u op het Boken logo.
voor foto´s klik dan op deze link