Einduitslag NK Bonaken 2018

design P. Hagenaar
Nederlandse Kampioenschappen Bonaken
Dorpsstraat 30 . 2451AR Leimuiden
tel: 0172 508188

Einduitslag NK Bonaken 2018

 
stand              Naam                      Woonplaatspunten
   1         Michel Semp           Leimuiden     84
   2           Paul Koch       Alphen a/d Rijn   84
   3        Henk Enthoven      Alphen a/d Rijn   83

   4


25ste  Maikel van Scheppingen

     Hoogst gepl. dame

         Agnes van Berkel

            Rookie cup

   Maikel van Scheppingen        

            

     Roelofarendsveen


     Roelofarendsveen

     

     Roelofarendsveen       

   88


   64

  

   88

Michel Semp uit Leimuiden Nederlands Kampioen Bonaken

Leimuiden ? Michel Semp uit Leimuiden is Nederlands kampioen Bonaken 2018 geworden. In een spannende finale zegevierde Semp zaterdag 3 november over Paul Koch uit Alphen aan den Rijn die tweede werd, Henk Enthoven uit Alphen aan den Rijn (derde) en Maikel van Scheppingen uit Roelofarendsveen  (vierde). De hoogst genoteerde vrouw was Agnes van Berkel uit Roelofarendsveen.

Het negentiende NK Bonaken is afgelopen zaterdag 3 november gehouden bij Café Keijzer in Leimuiden. Het NK telde dit jaar maar liefst 129 deelnemers uit heel Nederland. Voor het eerst in de geschiedenis was de provincie Brabant ook vertegenwoordigd met een delegatie uit Veldhoven. Veldhovenaar Angelo van Engelen eindigde als allerlaatste en kreeg een zwabber mee naar huis. Een zwabber is behalve een huishoudelijk product ook een Bonaakterm.

De organiserende  Stichting Bonaken Nederland heeft het spel Bonaken in 2017 met succes voorgedragen voor de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. In het kader van die aanwijzing is de stichting vorig jaar van start gegaan met de Bonaken Academie. De afgelopen weken hebben ongeveer twintig ? veelal jonge -  spelers les gehad in het bijzondere (café)kaartspel. Voor de nieuwkomers was ook dit jaar een prijs: Rookie van het jaar. De meest talentvolle nieuwkomer was zaterdag de finalist Maikel van Scheppingen.