Uitslagen Bonaken 2008

design P. Hagenaar
Nederlandse Kampioenschappen Bonaken
Dorpsstraat 30 . 2451AR Leimuiden
tel: 0172 508188

Uitslagen Bonaken 2008

Titel Nederlands Kampioenschap Bonaken naar Baarn

Leimuiden ? Jan Onwezen (78) uit Baarn is de nieuwe Nederlands kampioen Bonaken. In een spannende finale zegevierde Onwezen over zijn plaatsenoot René Witbier die derde werd, Erik Lubbe uit Roelofarendsveen werd tweede en Fred Bax uit Hoogmade vierde.

 

De beste vrouwelijke deelnemer aan het achtste Nederlands Kampioenschap Bonaken dat zaterdag 1 november in Leimuiden werd gehouden, was Linda Mulckhuise uit Lisse. Het negende NK telde zaterdag 136 deelnemers. Een prima score waaruit blijkt dat het rookverbod in de horeca de deelnemers er niet van heeft weerhouden mee te doen aan het NK. Voor de rokers was wel een riante ruimte ingericht.

 

De einduitslag van het NK betekent dat de beker van het NK voor het eerst in de geschiedenis de provincie Zuid-Holland heeft verlaten. De eerdere winnaars kwamen allemaal uit de dorpen en steden rondom Leimuiden. Baarn is overigens al sinds jaar en dag sterk vertegenwoordigd op het NK. Jan Onwezen ? oud-eigenaar van het Baarnse Bonaakcafé Prins Hendrik ? doet al jaren mee met het Nederlands kampioenschap.

 

Stichting Bonaken Nederland

Sinds 2003 is de organisatie van het NK in handen van de Stichting Bonaken Nederland. De stichting richt zich op de bevordering van de Bonaaksport in de meest ruime zin van het woord en exploiteert ook de website.