Uitslagen NK Bonaken 2009

design P. Hagenaar
Nederlandse Kampioenschappen Bonaken
Dorpsstraat 30 . 2451AR Leimuiden
tel: 0172 508188

Uitslagen NK Bonaken 2009


NaamWoonplaatsPunten
1
dhr. Erik Lubbe
Roelofarendsveen86
2
dhr. Dirk ElsgeestOude Wetering
84
3
dhr. Mark van Ruiten
Roelofarendsveen
83
4
dhr. Clem Nieuwenhuizen
Alphen a/d Rijn
82

Titel Nederlands Kampioenschap Bonaken naar Alphen aan den Rijn

Leimuiden ? Clem Nieuwenhuizen uit Alphen aan den Rijn is de nieuwe Nederlands kampioen Bonaken. In een spannende finale zegevierde Nieuwenhuizen over Eric Lubbe uit Roelofarendsveen die voor de tweede achtereenvolgende keer het zilver pakte, Mark van Ruiten uit Roelofarendsveen werd derde en Dirk Elsgeest uit Oude Wetering vierde.

 

De beste vrouwelijke deelnemer aan het tiende Nederlands Kampioenschap Bonaken dat zaterdag 7 november in Leimuiden werd gehouden, was Silvia Burgmeijer uit Voorhout. Het NK telde zaterdag 126 deelnemers.

 

Clem Nieuwenhuizen pakte niet alleen de nationale titel. Nieuwenhuizen mag zich namelijk ook één jaar lang erevoorzitter noemen van de Stichting Bonaken Nederland. Nieuwenhuizen is de opvolger van ?mister Bonaken? Leen Zemel uit Rijnsaterwoude. Leen beoefent de Bonakensport als meer dan een halve eeuw en is sinds het midden van de jaren vijftig een vaste klant van Café Keijzer. Na tien jaar ere-voorzitterschap vond Leen het welletjes. Om zijn afscheid te onderstrepen heeft hij de stichting zaterdag een nieuwe voorzittershamer geschonken.

 

De einduitslag van het NK betekent dat de beker van het NK voor derde maal in de geschiedenis in Alphen aan den Rijn beland. Vorig jaar pakte Jan Onwezen uit Baarn de titel.

 

 

Stichting Bonaken Nederland

Sinds 2003 is de organisatie van het NK in handen van de Stichting Bonaken Nederland. De stichting richt zich op de bevordering van de Bonaaksport in de meest ruime zin van het woord en exploiteert ook de website.

om een juiste indruk te krijgen

van het Bonaken 2009 klik hier.
Geintresseerd in de  totale eindstand klik dan op het Bonaken logo.