stand Naam Woonplaats punten

1 Michel Semp Leimuiden 84
2 Paul Koch Alphen a/d Rijn 84
3 Henk Enthoven Alphen a/d Rijn 83
4 Maikel van Scheppingen Roelofarendsveen 88

Hoogst gepl. dame

25 Agnes van Berkel Roelofarendsveen 64

Rookie cup

4 Maikel van Scheppingen Roelofarendsveen 88

 

Michel Semp uit Leimuiden Nederlands Kampioen Bonaken

Leimuiden ? Michel Semp uit Leimuiden is Nederlands kampioen Bonaken 2018 geworden. In een spannende finale zegevierde Semp zaterdag 3 november over Paul Koch uit Alphen aan den Rijn die tweede werd, Henk Enthoven uit Alphen aan den Rijn (derde) en Maikel van Scheppingen uit Roelofarendsveen (vierde). De hoogst genoteerde vrouw was Agnes van Berkel uit Roelofarendsveen.
Het negentiende NK Bonaken is afgelopen zaterdag 3 november gehouden bij Café Keijzer in Leimuiden. Het NK telde dit jaar maar liefst 129 deelnemers uit heel Nederland. Voor het eerst in de geschiedenis was de provincie Brabant ook vertegenwoordigd met een delegatie uit Veldhoven. Veldhovenaar Angelo van Engelen eindigde als allerlaatste en kreeg een zwabber mee naar huis. Een zwabber is behalve een huishoudelijk product ook een Bonaakterm.

De organiserende Stichting Bonaken Nederland heeft het spel Bonaken in 2017 met succes voorgedragen voor de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed in Nederland. In het kader van die aanwijzing is de stichting vorig jaar van start gegaan met de Bonaken Academie. De afgelopen weken hebben ongeveer twintig ? veelal jonge – spelers les gehad in het bijzondere (café)kaartspel. Voor de nieuwkomers was ook dit jaar een prijs: Rookie van het jaar. De meest talentvolle nieuwkomer was zaterdag de finalist Maikel van Scheppingen.

 

download tekst voor gehele uitslag